Amerikanske Odds

usa-flag

USA er et gigantisk land med flere end 300 mio. indbyggere, og der findes stort set ikke den sportsgren i verden, du ikke kan finde på amerikansk jord. Enkelte sportsgrene finder du til gengæld nærmest udelukkende i staterne, i hvert fald når vi taler om toppen af poppen.

Mens Nordamerika stadig ikke kan måle sig med Europa og Sydamerika, når det kommer til fodbold, kigger hele verden mod staterne, når man vil se det bedste af det bedste indenfor sportsgrene som amerikansk fodbold (NFL), ishockey (NHL), baseball (MLB) og basketball (NBA).

Alene i disse fire sportsgrene er der masser af spændende amerikanske odds i din sportskalender hvert år, men der er bestemt mere på hylderne. I denne artikel ser vi nærmere på de mest spændende amerikanske odds, du kan finde hos din bookmaker i løbet af året. Følg med her!

 

NFL – National Football League

nfl

Amerikansk fodbold er ikke verdens største sportsgren herhjemme, men alligevel finder der vel ikke en “niche-sport” i Danmark, som får mere TV-tid end NFL.

Siden 90’erne har unge danske mænd fulgt de store amerikanske NFL-hold på nogle af Danmarks største TV-kanaler, og kastet deres kærlighed på forskellige hold som Green Bay Packers, New England Patriots, Dallas Cowboys og hvad de ellers hedder.

NFL sæsonen kører typisk fra september til februar, hvor den store finale – Super Bowl – afvikles. Super Bowl er en af de mest sete sportsbegivenheder i hele verden, og priserne på få sekunders TV-reklame under en Super Bowl er astronomiske.

NFL er bestemt en af de fedeste og mest spændende amerikanske sportsgrene at følge, og ikke mindst at spille på. Odds på NFL-kampene stiger og falder konstant i løbet af kampene, når du live-oddser, fordi der laves mange point i form at touchdowns og field goals, så der er næsten altid spænding til det sidste i kampene.

 

NBA – National Basketball Association

nbaHarlem Globetrotters kan godt gå hjem og lægge sig med deres show-basket. Vil du se basketball i absolut topklasse, er det i NBA det sker.

I NBA er der benhård kamp om trofæet i hver eneste sæson, og sporten har opfostret veritable superstjerner som Michael Jordan, Shaquille O’Neal, Kobe Bryant osv. gennem tiderne.

Er man til basketball, kender man selvfølgelig allerede til NBA, og man skal nok have boet på en fjern planet, hvis man ikke skal have hørt om hold som L.A. Lakers, New York Knicks, Chicago Bulls, Orlando Magic og hvad de ellers hedder allesammen.

Basket giver altid spændende amerikanske odds at spille på hos bookmakerne, for der findes ikke en bookmaker i det danske marked, som ikke har odds på NBA.

NBA kører fra oktober til juni, hvor holdene spiller flere end 80 kampe inden de står i den store finale sidst på sæsonen. I playoffs spiller holdene bedst af syv kampe, hvilket skaber et fantastisk slutspil med masser af spændende kampe.

 

NHL – National Hockey League

nhl

Når vi taler om amerikanske odds, kommer vi bestemt ikke udenom NHL. Den nationale ishockey liga i USA er lig med ishockey i et fuldstændigt vanvittigt tempo, fyldt med fights så blodet flyder på isen.

NHL har ikke været nær så populært på dansk TV, som NFL (og i nogen grad NBA), men “true hockeyfans” ved godt, hvor det sker, når man vil se hits og slapshots i verdensklasse.

Bookmakerne tilbyder da også altid odds på NHL her i Danmark, og det er særligt interessante amerikanske odds i øjeblikket, fordi vi har et rekordhøjt antal danskere med i NHL netop nu, og det tal ser kun ud til at vokse i de kommende generationer.

Ligesom i NBA kører sæsonen fra oktober til juni, og igen er der et playoff-system med “bedst ud af 7 kampe” som altid giver et fabelagtigt slutspil, og ikke mindst et vanvittigt Stanley Cup-drama. Dét er i den grad er værd at fremhæve, når man taler om spændende amerikanske odds.

 

MLB – Major League Baseball

mlb

Baseball er en sport, som kun de færreste danskere finder rigtigt interessant. Men det er faktisk den amerikanske nationalsport.

For os minder det måske mest af alt om rundbold på steroider, men i USA er hypen omkring dette spil enorm, og hele Familien USA flokkes ud til de store ballparks for at se hold som New York Yankees, Chicago White Sox og Boston Red Sox, hver gang der skal sendes strikes og home runs afsted.

De fleste danske bookies har masser af odds på baseball, men du skal kigge langt efter at få lov at følge kampene på dansk fjernsyn. Her må du ty til internettet og de fabelagtige streaming-services.

World Series er finalen mellem vinderne af National League (NL) og American League (AL) og her spilles der bedst af syv kampe i en storslået finaleserie, som løber af stablen i slutningen af oktober/starten af november.

 

MLS – Major League Soccer

mls_logo

Amerikansk fodbold betyder normalt spil med en oval bold, hjelme og skulderbeskyttelse, men i MLS spilles der “almindelig fodbold” som du kender det fra Europa.

MLS er ikke verdens bedste fodboldliga, men fodbold som herresport vinder frem i USA, hvor styrken på den nationale fodboldliga synes at blive større og større år efter år.

Ofte har vi set danske spillere i de amerikanske klubber, men også store profiler som Frank Lampard, Steven Gerrard, David Beckham, Anelka m.fl. har lagt vejen forbi Major League Soccer i de senere år, og været med til at profilere ligaen.

Det er lidt en undervurderet fodboldliga, for “så ringe er den altså heller ikke”, og der er garanti for god underholdning, når du ser kampe fra MLS. Det kan du dog ikke på de danske tv-stationer (endnu), men der findes talrige muligheder online.

 

Motorsport

indianapolis-motor-speedway

Henry Ford satte for alvor sving i bilindustrien i USA for efterhånden mere end 100 år siden, og siden da er det gået stærkt med produktionen af biler i Guds eget land.

USA er også hjemsted for nogle af verdens største motorsport-begivenheder, som f.eks. når der køres Indy 500 og Daytona 500. Du finder selvfølgelig masser af odds på de største motorsports begivenheder i USA (og i resten af verden) hos alle de store bookmakere.

 

Amerikansk Politik og Underholdning

oscars

Når der tales om spændende amerikanske odds, kommer vi ikke uden om politik og underholdning. Hos bookmakerne kan du nemlig også spille på politiske begivenheder som det amerikanske præsidentvalg og primærvalgene.

Endnu mere interessant er det måske, når der er store prisuddelinger i filmens og musikkens verden, for her kan du f.eks. spille på hvem der vinder hver enkelt kategori, når der er Oscar-uddeling eller andre storslåede Award-shows. Det gør det immervæk en smule sjovere at følge med hjemme fra sofaen midt på natten.

 

Her finder du de amerikanske odds

Alle de nævnte sportsgrene og begivenheder i denne artikel, er så store, at du finder odds på dem hos stort set alle bookmakere med dansk licens.

Én af disse er 888sport, som vi har kastet vores kærlighed over her på bloggen, når det kommer til odds og sportsbetting. 888 er nemlig leveringsdygtige i konkurrence-dygtige odds og et enormt udvalg – også af amerikanske odds.

Du kan læse mere om 888sport i vores anmeldelse her, hvor du kan se hvad 888sport tilbyder mere end “bare” et stort udvalg af “amerikaner odds”.