De fem største begynder fejl i poker – Del 2

Dette er anden del af De fem største begynder fejl i poker og behandler de tre sidste fejl som nybegyndere begår.

3) Spil ud fra følelse snarere end ved kort, situationen og odds.

Nogle nye i poker spiller for mange hænder, fordi en følelse i dem føler for det, hvilket er meget forkert. Pokerspil er matematik og dine beslutninger kan næsten altid bringes ned til et spørgsmål om odds.

Derfor skal man kun spille hænder, fordi de har odds på deres side og bestemt ikke pga. følelser af heldig, eller en følelse af affektion for hånden.

Man spiller hænder, fordi en situation fortæller, at dette på den lange sigt vil give penge.

4) Spillere kan ofte lade følelser komme i vejen.

Pokerspil vil ofte blive en stressende form forspil og hvis man taber nogle hænder og lader sine følelser få frit løb, vil man ofte spille dårligt og lave nogle ikke optimale beslutninger.

Pokeren handler basalt om beslutninger, om at gøre det bedst mulige, og det betyder, at man altid er nødt til at have en tilgang til beslutningsprocessen, der er objektiv. Tag ikke en beslutning, fordi du ikke kan lide en modstander eller fordi en spiller var heldig mod dig lige før.

5) Tænke på kortsigt.

Nogle spillere vil lave et optimalt spil, tabe potten og stille spørgsmålstegn ved spillet selvom odds er korrekte. De vil sige: “Åh – jeg burde have foldet mine esser, da han fik en straight på river til sidst.”

Dette er ikke optimalt. Hvis man får dine penge ind godt, er det korrekt at spille, lige meget om man vandt eller tabte. Pokeren spilles som et spil på langsigt. Man kan foretage næsten alle beslutninger rigtige og vil stadig kunne tabe på en dag eller en dårlig uge.

Årsagen er, at der er meget held involveret på kort sigt. Men på den lange bane vil de dårlige pokerspillere miste mere og mere, mens de gode pokerspillere vil kunne vinde mere og mere.

Sammenfattende:

Begræns antal hænder du spiller inden floppet, fold, mens fold er godt; baser alle beslutninger på de rigtige faktorer og hold følelser væk, og tag den lange tankegang, når du vurderer dine spil.

Hav altid disse basale ting baghovedet, og du får mere ud af pokerspillet uden at sprænge banken i processen.