OPTAKT: Wozniacki i Australian Open 2016

Australian Open 2016 står for døren og der er dansk deltagelse i kvinderne single række ved Caroline Wozniacki, som igen i år jagter en grand slam titel. Hun indleder jagten i Melbourne, Australien d. 18 januar. Vi vil i denne artikel, kigge på hendes muligheder for at få succes down under.

Wozniackis 2015 sæson, var ikkenoget at skrive hjem om, danskeren har leveret meget svingende resultater igennem stort set hele det sidste år. De manglende resultater, har også sendt “Wozzy” i frit fald på verdensranglisten, som også er afgørende for hendes seedninger i WTA turneringerne, hun ligger helt nede på 17 pladsen, hvor hun det meste af 2015 lå lige inden for top10.

Nogle eksperter har også peget på at det ikke kun er skader der har gjort sig gældende i forbindelse med Wozniackis nedtur, de mener at den megen uro i kulissen, hvor hun har haft svært ved at finde en fast træner, som har kunne give hende det hun har haft brug for i sit spil har fyldt noget. Wozniackis far Piotr Wozniacki har hele tiden været med inde over, og det har virket som om han har haft svært ved give slip og dermed luft til en ny træner har kunne få lov til at komme ind og prøve at sætte sit præg datteren.

 

Fornuftig optakt

2016 sæson er startet fornuftigt for Wozniacki, hun kom frem til semifinalen i en turnering i Auckland, New Zealand, hvor hun dog måtte se sig slået af en på dagen, stærkere Sloane Stephens, som havde mere power i sit spil. Resultat var skuffende for danskeren, som indtil da havde spillet solidt og det lignede også på papiret at der var mulighed for en dansk turnerings sejr, men det glippede altså.

Wozniacki valgt i stedet for at spille endnu en turnering lige op til Australian Open, at hvile i nogle dage, for at sikre at kroppen var 100% toptunet til strabadserne i Melbourne, det kan vise sig at være en god ide, da spillerne kan komme ud for massive varmegrader, som gør at de skal ikke bare være forberedt på modstanderen, men også tage højde for varmen, som kan påvirke fysikken.

 

Flere top10 spillere tvivlsomme

Wozniackies chance for at kunne nå langt eller sågar gå hele vejen, afhænger i første omgang af hende selv, og hendes stabilitet. Men flere top10 spillere har døjet med sygdom eller skader op til Australian Open, og det kan måske øge danskerens chancer?

De to outsidere til titlen i Australian, Maria Sharapova og Gabriel Muguruza har i noget tid døjet med skader, der har krævet pleje og hvile, men i den seneste uge har man kunne tilføje yderligere spillere til den liste, da både Angelique Kerber og Petra Kvitova har måtte forlade optakt turneringen i Sydney med en maveinfektion.

Wozniacki har tidligere opnået store ting på hardcourt underlaget. Det er bl.a blevet til to finaler i US Open, som også spilles på det hårde underlag. Det alene burde tale for at fundamentet skulle være på plads til at kunne præstere godt. “Wozzy’s” kendetegn, har altid været at hun har forsøgt at holde duellerne lange, og leve på modstanderens fejl, men i de seneste måneder, har hun arbejdet på at være mere aggressiv i sine returneringer og i særdeleshed på modstanderens andenserv, hvor hun kan gå længere ind i banen, dette forholdvis nye værktøj, kan måske være med til at give hende nogle nye muligheder, mod de modstandere hun har mødt flere gange, og som har et indgående kendskab til danskeren.

Bookmakerne har ikke den store tro på danskeren kan gå hele vejen og tage titlen i Australien, således har Bet365 sat odds 51,00 på danskeren. Man kan dog gå ind og finde andre væddemål på danskeren, hvis man hellere vil tage en kamp ad gangen.