Spil på det amerikanske valg: Vinder Clinton eller Trump?

Barack Obama har i to perioder siddet på verdens mest magtfulde embede – som USA’s præsident. Ifølge amerikansk lovgivning må en præsident højest besidde præsidentembedet i otte år, hvorfor det nu er blevet tid til at vælge den karismatiske præsidents efterfølger.

Valget bliver afgjort d. 8. november, og det står mellem Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, og Republikanernes kandidat, Donald Trump. Der står naturligvis meget på spil, når det handler om titlen som USA’s præsident. Og det har også betydning for os danskere, siden USA’s politik påvirker os markant.

Her på Funky Nashville har vi selvfølgelig stor fokus på de sjoveste og mest spændende amerikanske odds, og derfor slår vi selvfølgelig også et slag for odds på det amerikanske præsidentvalg.

888sport har nemlig sat en masse spændende spil op, der kan gøre den amerikanske valgkamp lidt mere interessant for dig.

Her i artiklen vil vi klæde dig godt på, så du ved, hvad du skal oddse på under valgkampen. Først og fremmest tager vi lige en gennemgang af de to kandidaters situation, som det ser ud i øjeblikket.

 

Kandidaterne – Hvem er Trump og Clinton?

odds_praesidentvalg_usa_2016

Donald Trump er en af de mest kontroversielle præsidentkandidater nogensinde – hvis ikke den mest kontroversielle. Med en ekstremt offensiv og direkte tilgang til politik har han tryllebundet mange republikanske vælgere, der drømmer sig tilbage til de gode gamle dyder i USA. Det ses også i hans slogan “Make America Great Again”.

Undervejs har han været involveret i et utal af kontroversielle episoder. Trusler om tæsk til valgmøder, nedgørelse af kvinder og racismeanklager har blot været nogle af de ting, Trump har trukket opmærksomhed på.

Anderledes stille har det været hos Hillary Clinton. Den tidligere præsidentfrue har stået lidt i skyggen af Donald Trumps mange vilde udtalelser, men har dog ikke gået helt gnidningsfrit gennem sin kampagne. Tvivlsspørgsmål om hendes helbred og brug af en privat mailkonto under hendes tid som udenrigsminister har været brugt som argumenter fra den anden lejr, men de har ikke haft den ønskede effekt. Clinton fører nemlig stort i meningsmålingerne, hvilket også afspejler sig på hendes odds.

 

Mudderkast, kvindenedgørelse og trusler om fængsel

Valgkampen er for alvor kommet i gang med tv-debatterne. Her har de to kandidater for første gang krydset klinger, og det har ikke været kønt. Politik er der ikke blevet debatteret meget af. I stedet har det handlet om at tale ned om modstanderen og få sendt sine egne ‘one-liners’ afsted. Trump sagde sågar, at han ville sende Hillary Clinton i fængsel, hvis han bliver præsident.

De første Tv-debatter kombineret med offentliggørelsen af gamle optagelser af Donald Trump, der taler meget nedladende om kvinder, betyder, at Hillary Clinton har manifesteret sin status som favorit.

Leder du efter en underdog at holde med, er Donald Trump med andre ord din mand. Tendensen er dog ikke ligefrem opløftende for mangemillionæren. Nogle af de store republikanske ledere er begyndt at trække deres støtte, hvilket for alvor kan rive tæppet væk under Trump.

 

Svingstater med værdi

Mens der ikke er den store oddsmæssige spænding i præsidentkampen som helhed, er situationen straks en anden, hvis man ser nærmere på valget i de enkelte stater. Visse stater sender altid deres mandater den samme vej, eksempelvis Demokratiske Californien og Republikanske Idaho. Disse har derfor ikke den store værdi at spille på.

Derimod er det interessant at se på svingstaterne. Svingstaterne er de få stater, hvor valgresultatet ikke er garanteret hver gang. Stater som Arizona, Iowa, Nevada, North Carolina og Ohio er stadigvæk åbne, hvorfor de i særlig grad er værd at holde øje med. Oddsene på disse stater passer godt til et kombinationsspil, hvis du gerne vil ramme et højere odds.

usa_valg_stater_demokraterne

Her ses 888sports odds på hvor mange stater Demokraterne vinder, og hvor stor en procentdel af stemmerne partiet får. Der findes utallige spilmuligheder på både Demokraterne, Republikanerne og de individuelle stater.

At spille på valgene i delstaterne kan blive ekstra interessant, hvis Hillary Clinton fortsætter sin stime og fører så markant, at nogle af Trumps Republikanske højborge vender ham ryggen. Den såkaldte bandwagon-effekt kan blive meget profitabel, hvis Trump fortsætter med at falde i meningsmålingerne.

Uanset om du stadig tror på, at Trump kommer til at gøre “America Great Again”, eller om USA får landets første kvindelige præsident, kan du spille på alt ved det amerikanske valg på 888Sport.

Find alle odds hos 888sport.dk >>

* Hos 888sport får du i øjeblikket 1000 kr. bonus, når du indbetaler penge første gang. Læs mere om dette i vores 888Sport-anmeldelse.

1000kr_bonus_888